Motorjournalistdjuret.

"Motorjournalister är giriga döda köttstycken som under inte sällan förstklassiga omständigheter förflyttas runt om i världen utan att vara det minsta nöjda".

Det var en kollega från ett annat livsstilsmagasin som yppade citatet när vi satt och hade det roligt på flyget ned till Frankrike. Fy fan, som jag garvade. Han är sjukt rolig, och han är en fantastisk person, den här motorjournalisten Anders.

För det är lite så – att dra på pressresor som dessa (i det här fallet har vi åkt till franka Rivieran för att testköra en ny bil). Så här: Allt man behöver göra för att sköta jobbet är att placera sin kropp på Arlanda, sedan går allt per automatik: ens köttstycke sitter still och matas kontinuerligt med välsmakande föda och slussas under förklassiga omständigheter vidare, via ett specialchartrat plan direkt till en flygplats i Marseille, där kropparna förpassas bakom ratten till varsin premiumbil som kräver att motorjournalistdjuret för för första gången dittills aktiverar hjärnan och följer GPS:en mot ett förstklassigt hotell där korta portierer med raka ryggar och styva kavajkragar visar vägen till hotellrummet och med franskbruten engelska säger "aind there iz ze minibahr". Och så fyller djuret sin giriga kropp med Red Label och Heineken, och förflyttar sig sedan flåsande till en überluxuös spaanläggning i lyxhotellets källare där kvinnor som inte pratar engelska masserar köttet tills det grymtar halvbelåtet och suckar och trampar tungt uppför trapporna där kvällens middag bestående av fiskpastejer, dyra viner, val, lavenderglass och fri bar väntar.

I skrivande stund befinner sig undertecknads giriga köttstycke åter på hotellrummet, där det upptäcker att någon fyllt på "ze minibahr" med mer Red Label och Heineken.

Sådant får motorjournalistdjuret att grymta belåtet.

Kommentarer
Postat av: Emma

Fy fan. Jag saknar ord.

2008-10-30 @ 08:32:00
URL: http://chipsahoy.blogg.se/
Postat av: Anna

Jag ska skicka ett CV till varenda tidning i hela Sverige och kolla om dom söker motorjournalister. Jävla stekare.När ska vi hänga på rivieran tillsammans förresten? Passa på att knyta kontakter med portiererna på lyxhotell. Viktigt inför framtida visiter! Tack.2008-10-30 @ 08:44:11
URL: http://annaekberg.blogg.se/
Postat av: emilie

man har väl råååd!!!111

2008-10-30 @ 16:31:43
URL: http://kosntbok.blogspot.com
Postat av: Jonathan

Helt rätt Emilie. Pengar har aldrig varit ett problem!Anna, jag tror stället jag var på skulle passa dig bra. Ett gammalt munkkloster från 1600-tal som renoverats och pimptas med spa och ljusterapibadkar som ser ut att ha designats av Apple. Jag tog ett extra glas rött i din ära!Kram :)

2008-10-30 @ 18:59:35
Postat av: Henka

Haha! "Pengar har aldrig varit ett problem"?Har du redan glömt att du alltid får skörbjugg och tandlossning runt den 20:e varje månad pga nudeldiet? :)

2008-11-07 @ 17:44:36
Postat av: Jonathan

Ha ha.Jo jo, det glömmer jag varje gång kalendern visar den 25e.Nu börjar jag längta igen. Finanskrisen känns av.

2008-11-07 @ 18:53:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0